Om kennel Icefern:                         

 

 

Kennel Icefern ligger ca. 30 minutter utenfor Trondheim, i Viggja i Skaun kommune (mot Orkanger). Vi driver et lite oppdrett av cocker spaniels, og er aktive med hundene på både utstillinger og sporprøver, i tillegg deltar vi på diverse treninger (jakt, bruksspor, blodspor, lydighet,spesialsøk, agility, sosialiseringstreff osv). I tillegg er hundene familiehunder og ekte sofagriser når vi er inne. Hundene har sitt eget hunderom, men det er ikke avstengt fra resten av huset, kun stengt med en Ikea-grind, så de har full utsikt mot stuen. De eldste går fritt rundt i huset. :) Vi startet med cocker i 2002, og hadde vårt første kull i 2010. Cockeren er en sta, glad, arbeidssom, lykkelig, trivelig og herlig rase som har store bruksegenskaper i forhold til sitt nette og søte vesen, og vi ønsker å ha fokus på cockerens opprinnelige arbeidsegenskaper, og trener derfor ofte jaktsøk, apport og svømming med våre cockere.

 

Utsikten vår bak huset

 

Vi deltar ofte på diverse kurs og har til nå deltatt på:

  • Modul 1 i spesialsøk (Stig M. Berg)
  • Blodsporkurs (STBK)
  • Agilitykurs (STBK)
  • Jaktkurs i spanieljakt med Rigmor Schau (kennel Fantin)
  • Oppdretterskolen del 1 og del 2 (Norsk Kennel Klub)
  • Kynologikurs (Norsk Kennel Klub region Trøndelag)
  • mange diverse småkurs i apportering, lydighet osv.

I tillegg er vi aktive medlemmer av Norsk Spaniel Klub, der Tone sitter som nestleder og er med i utstillingskomiteen i avdeling Trøndelag, og STBK (Selbu Trekk og Brukshundklubb), der Tone sitter som redaksjonsmedlem, i tillegg er vi medlem av Svenske Cockerklubben.

 

   

 Maskotter på klubbmesterskapet i bruksspor i Selbu                  Treffer andre hunder og mennesker 

 

Ønsker du å kjøpe valp fra oss kan du lese mer om dette under Valper.

Vi har ikke ofte valpekull, vi legger stor vekt på sosialisering og miljøtrening når vi har valper og bruker mye tid på valpene. Vi bruker også mye tid på å lete hannhunder til våre tisper, og reiser gjerne langt for å kunne bruke rett hannhund til rett tispe. Foreldredyrene skal matche hverandre godt, være friske og trivelige, alle avlsdyr skal være HD-røntget fri, øyelyst fri og en av foreldrene skal være testet fri for prcd-PRA (en fri forelder gjør at valpene aldri vil utvikle denne sykdommen). Mer om denne sykdommen kan du lese om her: Fakta om PRA (fra Svenske Cockerklubben).

Vi ønsker cockere av engelsk type, korte og kompakte, de skal ha livlig temperament og være morsomme å jobbe med.

 

Kontakt:

 

Mail: kennel@icefern.com

Tone G. Larsen: +47 95772778

 

 

 

 

Kristian Isaksen: +47 95825095

 

 

Vi vil gjerne sende en kjempestor tusentakk til Aud-Jorun og Kjell-Ivar på kennel Blue Satin for våre to herlige tisper Mia og Hayley, og for masse råd og veiledning da vi var helt nye med cocker! En stor takk til Geir og Lars på kennel Casein og, for at vi fikk hente vår skjønne og snille godgutt Trym hos dere! En stor takk til Katri Alavalkama og Jan Egeland-Jensen for at vi fikk hente Vilja hos dere i Finland!

 

Cockergjengen 2011:

Fv: Mia, Trym, Hayley, My, Hermine, Vilja og Noah.

 

 

 

 

Icefern.Com © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use

tlf: 0047 95772778

kennel@icefern.com

www.icefern.com